Det Andre Teatret

Ivan Bjørndals gate 9, 0472 Oslo

Det Andre Teatret åpnet dørene i Oslo i 2011 som Norges første og eneste teater med fokus på improvisasjon. Siden da har teateret vokst for hvert år som er gått, og de siste årene har de hatt besøk av flere enn 30 000 publikummere hvert år.

Teatret er kjent for sitt varierte repertoar av skriptede og improviserte forestillinger for alle aldre. De spiller over 350 forestillinger hvert år på deres egne scener i Oslo og turnerer omfattende i skoler, kulturhus og internasjonale festivaler over hele verden. Det Andre Teatrets stil og kjennetegn er omforming, nær historiefortelling fortalt i dialog med publikum og lek med teatrale virkemidler.

Sånn kommer du deg hit:
Med buss kan du ta 20 , 37 og 54 til Arendalsgata på Sagene. Deretter rusler du over krysset ved Lilleborg-fabrikken ved Bentsebrua og inn til høyre bak fabrikken. Følg veien, vi ligger innerst. (6 min fra Arendalsgt).
Kommer du fra østsida av byen anbefaler Mats å ta 20-bussen til Torshov og gå derifra. Opp til Torshovsport – så til venstre, inn betongbua til høyre og så bakken ned til oss! (6 min fra Torshov)
Trikk nr 11, 12 eller 13 til Sandakersenter er også veeeeldig greit. Gå nedover fra Sandakersenteret til første lyskrysset, ta inntil høyre ved Torshov Sport, gå gjennom betongbue nedbakken. Der er vi… Og forhåpentligvis du og! (6 min fra Sandaker senter)

Spillesteder

Unknown

Kloden Teater

Kabelgata 31, 0580 Oslo

Kloden Teater er nå etablert i Kabelgata på Økern, i hjertet av Hovinbyen.

Våren 2021 åpnet pilotscenen i Kabelgata 31. Dette er første del av Kloden Teater og er et sted med produksjon og visning av forestillinger, fagarrangementer, kunstneriske prosjekter for og med barn og ungdom i samarbeid med profesjonelle kunstnere, samt ulike typer sammenkomster for både lokalmiljøet og scenekunstmiljøet. Pilotscenen er et prosjekt som gjør det mulig å utvikle og teste innhold og program i praksis, fram mot åpningen av teaterhuset Kloden Teater i 2025.

I 2025 åpner de det endelige teaterhuset i samme gate. Der blir det forestillinger og arrangementer hele året, for barn, ungdom og familier, og for alle som arbeider med scenekunst.

Sentralen   marmortrappen fra 3. etasje til hvelvet fc67d324f747c1141037dc58b73899e0

Sentralen

Øvre Slottgate 3, 0157 Oslo

Sentralen er landets største verksted for kreative krefter innen kultur og innovasjon. Midt i sentrum av Oslo er Norges eldste sparebankbygg skapt om til et unikt hus med seks fantastiske scener for kulturopplevelser.

Sentralen er i tillegg arbeidsted for over 350 kreative mennesker som produserer ulike kulturuttrykk eller jobber med å finne nye løsninger på utfordringer i samfunnet.

Sparebankstiftelsen DNB har fullfinansiert rehabilitering av den gamle bankbygningen i Øvre Slottsgate 3 til det som i dag er Norges største kultur- og innovasjonshus.

Notteroy kulturhus3

Nøtterøy Kulturhus

Tinghaugv. 14, 3140 Nøtterøy

Nøtterøy Kulturhus er et regionalt kulturhus for midtre Vestfold. Kulturhuset åpnet i 1994, og har utviklet seg til å bli en av de sentrale aktørene på østlandet. De ønsker å være et kulturhus som tilbyr noe til nesten alle, med en bredde i programmet som spenner fra det folkelige til det “smale”, og som dekker alle de ulike scenekunstene. De ønsker å ha et sterkt fokus på kunstnerisk kvalitet og de forsøker å ligge på et fornuftig prisnivå.

Bærum kulturhus david borland

Bærum Kulturhus

Claude Monets allé 27, 1338 Sandvika

Velkommen til et av Norges mest kreative og varierte kulturhus. De viser det beste av dans, jazz, klassisk, smak, barneforestillinger, og kjente navn.

Bærum Kulturhus er en kommunal virksomhet som programmerer og drifter husene Bærum Kulturhus, med Store Sal, Underhuset og Foajéscenen, samt Sandvika Teater og Lille Scene. I tillegg er Tanken næringsnettverk en del av Bærum Kulturhus’ virksomhet.